RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
МОМЧЕТО КОЕ РАСТЕШЕ КАКО ДЕВОЈЧЕ
Четврток, 05 Јануари 2012
Слика
НИЗОК КОРТИЗОЛ = АНТИСОЦИЈАЛНОСТ
Вторник, 02 Ноември 2010
Слика
СРАМОТ И СОЦИЈАЛНОТО ИЗБЕГНУВАЊЕ
Понеделник, 31 Октомври 2011
Слика
ОСАМЕНОСТА ШТЕТНА ПО ЗДРАВЈЕТО
Понеделник, 03 Октомври 2011
Слика
ОБРАТНА ПСИХОЛОГИЈА
Среда, 10 Август 2011
Слика
НЕАНДЕРТАЛЦИ ГУРМАНИ
Среда, 02 Февруари 2011
Слика
ПОДОБРЕТЕ ЈА КОНЦЕНТРАЦИЈАТА
Недела, 30 Октомври 2011
Слика
ЗОШТО ЛУЃЕТО ИЗНЕВЕРУВААТ?
Вторник, 02 Ноември 2010

Разумот е како некоја јавна тајна која може да стане позната на секого во секое време; тоа е она тивко место каде што секој може да влезе преку својата мисла.

Карл Јасперс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови депресија

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
Со акупунктура или со психотерапија, како и да решите да и се спротивставите на депресијата, резултатот е приближно ист. Се смета дека приближно една петтина од луѓето проаѓаат низ период на клинички ...
... депресија, која може да биде и скриена од вас. Ако пак сте свесни за оваа своја состојба и не сакате другите да знаат за неа, тогаш сте ја направиле маскирана депресија, каде пред другите ја истакнувате ...
3. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... ќе бидат на штрек за потенцијална сексуална ситуација која може да биде предизвикана од другите или нив самите. И двата случаи се закана за нив. Очај заради сексуалното функционирање. Акутна депресија ...
4. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... во првиот случај може да одбереме да се изолираме и можеби паднеме во депресија, се заради негативните емоции на кои сме се препуштиле или пак може да решиме да не се откажуваме и да се обидеме да најдеме ...
5. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
... многустрана, од мониторирање на прогресот на психопатолошки состојби како депресијата, шизофренијата, деменцијата и ред други, анализа на несвесните мисловни процеси преку скриен говор на детектори на ...
Негативните или т.н. токсични емоции, како лутината, гневот и стресот во општа смисла, може да имаат деструктивен ефект не само врз менталното туку и врз физичкото здравје.   Голем број лекари, ...
... 5 фази на тагата - негирање, бес, преговарање, депресија и помирување. Овие 5 фази се прифатени во светот, а на кратко се познати како DABDA (denial-anger-bargaining-depression-acceptance). Не постои временска ...
8. И ВЕРУВАТЕ ЛИ НА ИНТУИЦИЈАТА?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... целото внимание, блокирајќи ни го умот а со тоа го загрозува и нашето ментално здравје. Во споменатите случаи, обично за првиот е карактеристично да се јави депресија, а вториот се манифестира како анксиозност. ...
... депресија и засилено консумирање алкохол и пушење. Стручната литература е преполна со примери за наоди кои покажуваат дека силната анксиозност како и „смирувањето“ на нервозата со помош на алкохол и слични ...
10. ШТО Е ДЕПРЕСИВЕН РЕАЛИЗАМ?
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... на среќа, тоа е само краткотрајно задоволство кое ќе го поплочи патот кон уште поголеми разочарувања во иднината. Вистинската емоција на среќа ретко може да се осети. За оние кои страдаат од клиничка депресија, ...
... може да се вклучени во развојот на некои хронични болести како што се ракот и депресијата. И додека геномот, генетскиот код или ДНК потребен за да креира едно човечко суштество горе долу е фиксиран кога ...
12. КАКО ДА СЕ МОТИВИРАТЕ СЕБЕСИ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... кои треба да се направат, па незнаејќи од каде да почнеме, мотивацијата ни паѓа на нула. Покрај оваа причина, секако „популарни“ чинители можат да бидат: стресот, анксиозноста, депресијата, недоволното ...
... врз решавањето на проблеми.“ - пишуваат Јун и Јурман.   Според авторките, овие наоди може да обезбедат подобар увид во релацијата помеѓу руминацијата и депресијата. Слабото решавање на интерперсонални ...
14. ВИНАТА КЛУЧНА ЗА ДЕПРЕСИЈАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
Мозоците на луѓето со депресија реагираат различно на чувството на вина, дури и откако ќе им се повлечат симптомите.   Студијата предводена од Роланд Зан од Школата за Психолошки Науки при Универзитетот ...
... од анксиозност или депресија, било која од овие состојби може да предизвика пречки во спиењето или неможност да се заспие.   Временските ограничувања и недостатокот од спиење Друга причина зошто ...
За тоа колку е сериозна нивната депресија, луѓето имаат тенденција да прават проценка според тоа колку депресивни се чувствуваат нивните пријатели и познаници.   Истражувачите од одделот за ...
17. СЕКСУАЛНА ЗАВИСНОСТ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... самопочит, страв од напуштање, депресија или анксиозност, затоа што сексуалните фантазии и сексуалните акти се злоупотребени во обид да се исполнат незадоволените емоционални потреби. За сексуалниот ...
... се самоубил е дека бил во клиничка депресија. Значи, општеството во кое живееме детерминира дали нечие однесување или претпоставената „психолошка патологија“ е абнормална или не. „Поумерените“ или ...
... или отворен за интерпретација. Перфекционистот го гледа светот или по негово или никако. Тој секогаш е сомничав и е подложен на периоди на депресија. Тие длабоко се анализираат себеси и другите; никогаш ...
Дали позитивното мислење навистина може да ја намали депресијата?   Благодарение на истражувачите на Стенфорд Универзитетот и нивната нова студија, ќерките на депресивни мајки беа во можност ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.