RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
СПОРТ ЗА ВАШЕ ДОБРО
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
ПСИХОЛОГИЈА НА ДОПИРОТ
Понеделник, 26 Декември 2011
Слика
ЖЕНИТЕ ПРАВАТ РАЗЛИКА!!!
Среда, 28 Септември 2011
Слика
СКАПО ИЛИ ЕФТИНО ВИНО - НЕМА РАЗЛИКА!
Понеделник, 15 Август 2011
Слика
НЕПОЖЕЛНИ ВОЛОНТЕРИ
Вторник, 22 Февруари 2011
Слика
КАКО ДА ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ РАСКИНОТ
Понеделник, 03 Октомври 2011

„Рационализацијата може да се дефинира како себезалажување со помош на разумот“

Карен Хорнај


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови жените

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... се навикнати за себе да мислат единствено како за мажи, како што и жените се навикнати да мислат за себе единствено како за жени. Но, психолошките факти говорат дека секое човечко суштество е андрогено. ...
... празно, неисполнето и анксиозно. За мажите пак карактеристично е да бидат многу попогодени од скриената депресија отколку од онаа која не е маскирана, во однос на жените. Причините за тоа секако лежат ...
... со посложените ситуации со кои се соочиле пет години подоцна. Таквата повратна информација која го потенцира нивното однесување е поважна отколку фокусот на тоа дека детето е „добро“ или „паметно“. Ова ...
4. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... за успех на пазарот на труд.  Слична појава се случува и на романтичните средби каде луѓето избираат личност која ја сметаат за попривлечна од себеси. Жените избираат повисоки, попривлечни и попаметни ...
... и двата пола, иако е покарактеристично за жените. Но, да се задржиме на неговото значење и начинот на кој можеме да го идентификуваме. Прв чекор во препознавање на пасивно агресивните црти на некоја ...
6. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... мажот во било која варијанта може да постои како примарна тенденција, па сметал дека тој може да постои единствено како трансформација на садизмот. Садомазохизмот кај жените, барем во овој период, не добил ...
... крвавење, е една од најсложените хируршки компликации која ниту еден хирург не си ја посакува за време на операцијата. Се е поголем бројот на студии кои придонесуваат со свои податоци во потврда на големото ...
... овој домен, мажите и жените комуницираат многу поразлично.   Мажите многу често се жалат дека тие уште размислуваат за одговорот и се обидуваат да го формулираат кога нивната партнерка почнува ...
И мажите и жените преферираат лидери со помажествен, подлабок глас.    Дури и кога се работи за лидерски позиции на кои што вообичаено се поставуваат жени, и двата пола преферираат нив ...
... Најдобро се присетуваат жените и помладите луѓе, а исто така е доста повисоки и кај луѓето со креативни интереси што укажува на тоа дека сонот можеби е дел од некој креативен процес. Произлезноста на сонот ...
... во начинот на кој размислуваме.   Водачот на студијата, професорот Сет Грант, од Универзитетот во Единбург, истакнува дека објаснувањето како се појавила интелигенцијата и сложените однесувања ...
За мажите, жените со кои споделуваат одредени слични карактеристики на лицето, се попривлечни.   Ова е заклучокот на францускиот тим на научници он Научниот Институт за Еволуција во Монпеље. ...
... Како и што предвиделе истражувачите, жените кои биле изложени на хемосигнали од „потта со страв“ правеле фацијални експресии на страв, додека пак жените кои биле изложени на хемосигналите на „одвратната ...
Влијанието на пријателките врз тоа како девојките и жените се перцeпираат себеси, особено во однос на обликот на телото, големината и тежината, е големо.   Како нивните пријателки го перципираат ...
15. 10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ОРГАЗМОТ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... студии покажале дека кога се работи за клучниот момент на оргазмот, тој е ист и за мажите и за жените, односно го има истиот интензитет. 2.Траење на оргазмот Иако машкиот и женскиот оргазам имаат ист ...
16. IQ И EQ ТИПОВИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... се во согласност со самите себеси, но и со другите како и со општеството во кое живеат.   Жените со висока интелектуална интелигенција поседуваат интелектуална самодоверба, вешто ги изразуваат ...
... во која поминуваат се повеќе и повеќе време. Биеровиот истражувачки тим потврдил дека 36 проценти од мажите и 35 проценти од жените кои имале сексуален однос само еднаш неделно бараат повеќе работа на ...
... што се поголеми од просечната големина на очи и усни. Ова е најверојатно еволутивен производ кој укажува дека бејбифејс карактеристиките укажуваат на младост и женска плодност.   Жените пак, од ...
... и жените имаат различни гледишта. За жените тоа е знак на сигурност и стабилност. Тие сакаат да штедат за некои итни ситуации и стануваат загрижени доколку се појават финансиски проблеми. Мажите пак, од ...
... заклучиле дека стресот предизвикува промени во предфронталниот кортекс кој е одговорен за сложените когнитивни активности на мозокот. „Истите промени ги забележавме и кај луѓето, и откривме дека поголемата ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.