RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
НЕРВЕН СЛОМ
Четврток, 12 Јануари 2012
Слика
ПОВРЗЕТЕ СЕ СО ВАШАТА МАЧКА
Четврток, 23 Декември 2010
Слика
И ВЕРУВАТЕ ЛИ НА ИНТУИЦИЈАТА?
Четврток, 31 Јануари 2013
Слика
ВНИМАВАЈТЕ, СТРЕСОТ Е ЗАРАЗЕН
Вторник, 06 Декември 2011
Слика
ЗНАЕШ ЛИ ШТО СЛУШНАВ?
Петок, 17 Декември 2010

Има еден  многу чуден парадокс, дури кога ќе се прифатам себеси за таков каков што сум, дури тогаш можам да се променам.

Карл Роџерс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови живот

Вкупно 53 најдени.

Страница 1 од 3
... смисла. За другите е поинаку, но за мене... Јас уживам во ништото.“ Овие т.н. „расположенија на анимата“, создаваат чувство на здодевност, страв од болести, импотенција или несреќи. Целиот живот бива проголтан ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
Стресот, за жал, стана дел од секојдневието во животот на модерниот човек, но како всушност нашиот организам реагира кога ќе биде подложен на стрес?   Во 1936 година Унгарскиот ендокринолог ...
... секогаш кога треба да купите нешто, особено ако сумата е позначителна. Ако сте пак од спротивната страна и спаѓате во трошаџиите, можеби дури сте и компулсивен купувач, веројатно имате став дека во животот ...
... тип на депресија во својот живот, без оглед дали таа е третирана или не. Се разбира, природно е понекогаш да се чувствувате тажно и онерасположено, особено ако имате непосредна причина за тоа, како загуба ...
5. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... им е основната животна сила, тоа е погонското гориво што ги тера да се будат наутро и како во занес да дејствуваат кон целите што си ги поставиле.   Овој тип на личности е познат по својот остар ...
... и да се исплачат, да ја оттргнат „среќната“ фасада и да се испразнат колку толку, а потоа, маската повторно на лице, и како ништо да не било, се враќаат кон својот вообичаен живот и во комуникацијата дури ...
... за своја корист а вам може да ви помогнат да ги избегнете замките следниот пат и конечно да ја преземете контролата врз вашиот живот. Светот понекогаш може навистина да биде валкано место, особено кога ...
8. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... живот. Во дијагностичкиот прирачник за ментални заболувања, сексуалната анорексија се наоѓа во групата Сексуално Аверзивни Растројства и е опишана како „екстремна аверзија кон, и избегнување на сите ...
9. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... во вашиот живот.   Но, како да бидеме сигурни дека одредена личност е навистина емоционален вампир? Ќе наведеме само неколку симптоми кои веројатно сте ги почувствувале повеќе од еднаш: Често ...
10. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
На планетава постојат суштества кои имаат не 1, не 2, туку 3 мозоци. Се работи за некои чудни животни или вонземјани? Ниту за едното ниту за другото. Тоа сме ние, луѓето. Во шеесеттите години од ...
11. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... коинциденција за нас. Навидум случајна, но некако со преголема смисла за да биде „само случајност“. Поимот го воведува Карл Густав Јунг, некаде при крајот на својот живот во 1952 година. Кога настаните ...
... став кон сите понатамошни предизвици во животот. Поконкретно, повратната информација која малите деца ја добиле во однос на нивното однесување и изборите што ги правеле им помогнала подобро да се снаоѓаат ...
13. ХАБИТУАЦИЈА
(СТАТИИ/БИОПСИХА)
... е добро а понекогаш лошо, но главно овој процес се одвива несвесно. Карактеристичен е како за луѓето така и за животните. На пример, сигурно ви се случило да одите на гости каде што има куче кое најпрво ...
14. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... сме свесни. Оваа когнитивна склоност директно влијае врз нашите животи на различни начини и скоро секогаш останува незабележана. Самата помисла дека нешто толку мало како што е хало ефектот има огромно ...
... за тоа што сакаат или поточно што треба да прават во својот живот.   Нивните карактеристики се протегаат во различни области од животот, па затоа мора да научат какви се и како да се справат со ...
... и намргоденост.   Во животот сигурно сте се сретнале со нечие пасивно агресивно однесување кое било манифестирано од деца, роднини, пријатели или колеги. Пасивно агресивното нарушување ги погодува ...
17. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
Емоциите се основната погонска сила на животот. Дали може да се контролираат?    Причината зошто емоциите се наречени основна погонска сила на животот лежи во фактот што тие можат да предизвикаат ...
... со неколку понудени одговори (иако, во животот, честопати гледаме само два избори). При конвергентното размислување, се фокусираме на ограничениот број на алтернативи како можности. Потоа, го избираме ...
19. ПРОЗОРЕЦ КОН ИНТИМАТА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... и предвидувањето на однесувањето на другите е клуч за справување со животните околности. Но, малку се знае за тоа како навистина мозокот ги моделира потрајните црти на личноста кои управуваат со однесувањето ...
20. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... во животот, од одговорноста, од вината. За други, да се биде под моќта на силно, контролирачко присуство може да евоцира чувства на сигурност и заштита асоцирани со детството. Тие исто така може да се ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.