RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ТЕХНО МОЗОК
Понеделник, 20 Декември 2010
Слика
ЉУБОВ ЗА 8 СЕКУНДИ
Вторник, 18 Јануари 2011
Слика
ФЕНОМЕН НА СТРАВОТ
Петок, 17 Декември 2010
Слика
НОЦЕБО - ЛОШИОТ БЛИЗНАК НА ПЛАЦЕБОТО
Четврток, 20 Септември 2012
Слика
СИТЕ СТРАНИ НА ЉУБОВТА
Вторник, 31 Јануари 2012
Слика
ИНТЕРКУЛТУРНА ПСИХОЛОГИЈА
Четврток, 21 Јули 2011

Има еден  многу чуден парадокс, дури кога ќе се прифатам себеси за таков каков што сум, дури тогаш можам да се променам.

Карл Роџерс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови мажите

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... што всушност се работи и од каде потекнува овој концепт кој така јасно фрла светлина врз однесувањето на партнерите во врската, особено на самиот почеток или во почетниот период од истата?   Мажите ...
... празно, неисполнето и анксиозно. За мажите пак карактеристично е да бидат многу попогодени од скриената депресија отколку од онаа која не е маскирана, во однос на жените. Причините за тоа секако лежат ...
3. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... мажи од себе (слично постапуваат и мажите кон жените). Па според ова, привлечните луѓе не само што заработуваат повеќе пари туку се и повисоко на листата на потенцијални партнери. Од ова излегува дека ...
4. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... способни да уживаат и во едната и во другата улога. И двајцата, Крафт-Ебинг и Фројд, дале претпоставка дека садизмот кај мажите настанува со дисторзија на агресивната компонента содржана во машкиот сексуален ...
5. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... мора да е полнолетна за да биде дијагностицирана. Бордерлајнот покажува поголема превалентност кај женската популација во однос на мажите (околу 75 проценти од вкупниот број личности дијагностицирани ...
... овој домен, мажите и жените комуницираат многу поразлично.   Мажите многу често се жалат дека тие уште размислуваат за одговорот и се обидуваат да го формулираат кога нивната партнерка почнува ...
И мажите и жените преферираат лидери со помажествен, подлабок глас.    Дури и кога се работи за лидерски позиции на кои што вообичаено се поставуваат жени, и двата пола преферираат нив ...
За мажите, жените со кои споделуваат одредени слични карактеристики на лицето, се попривлечни.   Ова е заклучокот на францускиот тим на научници он Научниот Институт за Еволуција во Монпеље. ...
... или филм кој поттикнувал гадење. Мажите следеле строг протокол за избегнување на контаминација. Два дена пред собирањето не екскретите, не смееле да пушат, да се впуштаат во интензивно вежбање, да внесуваат ...
... преку кои недвојбено покажале дека мажите кои добиле доза на тестостерон лажеле многу помалку отколку оние кои добиле плацебо. Во експериментите учествувале 91 здрави машки лица, од кои околу половина, ...
... е важно, исто како и неговата способност за интеракција со јајце клетката. Главата треба да има овална форма а опашот да биде долг. Мажите можат да влијаат врз квалитетот на својата сперма со придвижување ...
12. 10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ОРГАЗМОТ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... студии покажале дека кога се работи за клучниот момент на оргазмот, тој е ист и за мажите и за жените, односно го има истиот интензитет. 2.Траење на оргазмот Иако машкиот и женскиот оргазам имаат ист ...
13. IQ И EQ ТИПОВИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... искажуваат чувствата, имаат добро мислење за себе, го сакаат животот и тој за нив значи се. Како и кај мажите од ист тип, тие се весели, отворени и своите чувства ги искажуваат на ист начин (немаат изливи ...
... во која поминуваат се повеќе и повеќе време. Биеровиот истражувачки тим потврдил дека 36 проценти од мажите и 35 проценти од жените кои имале сексуален однос само еднаш неделно бараат повеќе работа на ...
... и болести.   Фацијалната симетрија е важна за сексуалната атрактивност. Мажите преферираат женски лица кои се крајно „феминизирани“, што вклучува речиси детски, или „бебешки“ карактеристики, како ...
... биде показател дека тој или таа не може да има искрена комуникација и за ред други нешта.   Разберете ја перспективата на партнерот. Многу студии покажале дека кога се работи за парите, мажите ...
...  Додека жените повеќе изразувале вакви меки емоции, тие не биле подобри од мажите во перцепција ни на тврди ни на меки емоции, кажа Санфорд.    ...
... кој игра клучна улога во учењето и процесирањето на грешките во фронталниот дел од мозкот. Мозер смета дека ова ќе фрли светлина врз разликите што ги прават хормоните кај мажите и жените.   Како ...
... Наука открива дека и мажите и жените ги гледаат сликите на секси женски тела како објекти, додека мажите што изгледаат секси ги гледаат како луѓе. Сексуалната објектификација е добро проучена, но ...
Мажите и жените се различни на многу начини. Тие го гледаат светот преку сосема различни перспективи. Клучот за разбирање на нивните разлики е во начинот на кој тие комуницираат. Еве шест важни ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.