RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ВАШЕТО ТЕЛО Е ВАША ПОРАКА
Понеделник, 19 Март 2012
Слика
ВЕРБА ВО ЖИВОТ
Петок, 19 Ноември 2010
Слика
ПОДЕТАЛНО ЗА КЛЕПТОМАНИЈАТА
Четврток, 15 Декември 2011
Слика
ПОСЕДУВАТЕ ЛИ ВОИНСТВЕН ГЕН?
Четврток, 04 Ноември 2010
Слика
РОДИТЕЛИ, БЕЗ НАСИЛСТВО!
Вторник, 30 Ноември 2010
Слика
ДУШО, СЕ СМРЗНАВ
Четврток, 17 Март 2011
Слика
ЛАЖНА НАСМЕВКА
Четврток, 10 Март 2011

„Ако единственото нешто што го поседувате е чекан, тогаш секој проблем ви се гледа како клинец“

Абрахам Маслов


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови менува

Вкупно 51 најдени.

Страница 1 од 3
... прашалник целата кинеска традиционална медицина, вклучително и акупунктурата. Но, денес изгледа работите драстично се менуваат, барем во однос на акупунктурата која започнува рапидно да се интегрира и ...
2. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... позитивна енергија и промена на вашето расположение, дефинитивно си имате работа со емоционален вампир. Ако таа личност ви го менува расположението од позитивно во негативно, не ви требаат некои посилни ...
3. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... кажано дека истражувањето што ќе се спроведува ќе ја оценува работата на предавачот. Конкретно, им било речено дека истражувачите биле заинтересирани за тоа дали мислењето се менува во зависност од времето ...
... со блиска смрт. Потоа, истите овие фази се применуваа за да се опише состојбата на луѓето кои тагуваат.   Бидејќи овие фази биле поставени и функционирале без систематски докази, истражувачи од ...
5. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... морализирање, остро осудување но пречесто споменување. Интерпретацијата на Адорно и соработниците за авторитарната личност низ психоаналитичката призма е дека вака структуираниот тип на личност ...
6. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... дека единствено централниот нервен систем и мозокот може да реагираат искуствено и да ги менуваат своите реакции. Откритието на психологот Роберт Ејдер потоа поттикнало голем број на испитувања за подетално ...
... пренесе во овој случај е „се трудам да изгледам убаво за тебе“. Допирот е еден од начините на комуникација кој ако знаете како да го применувате може да ја подигне секоја врска на повисоко ниво. Во ...
8. ДЛАБИНСКА ПСИХОЛОГИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... па смислата на постојното му доаѓа од човекот, кој за разлика од светот на стварите кои немаат смисла по себе, е во постојан процес на менување и развој. Во фокусот на оваа област се наоѓа доживувањето ...
...  Слушањето навидум може да изгледа дека е полесно од зборувањето, но реалноста покажува нешто друго. Луѓето многу повеќе сакаат „да си кажат“, отколку да чујат. Ако сте еден од нив, и почнете да ги применувате ...
10. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... Но, потоа може набрзина да го променат идеализирањето на другите луѓе сменувајќи го со понижувње или демонизација, сметајќи дека другата личност не се грии доволно, не дава доволно или не е доволно „присутна“. ...
... ваквата двојка останува речиси непроменета или сосема малку се менува од времето кога се сретнале во средно.   Истите работи што тогаш им биле смешни имаат тенденција и сега да им бидат, и двајцата ...
... супстанци на подолг рок, го уништува здравјето.   Лидерот на студијата Николас Туриано, постдокторски кандидат на именуваниот универзитет, сакал да ги испита луѓето со просечна и надпросечна до ...
13. СТРЕСОТ И САМОДОВЕРБАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... може да ги применувате сите во исто време. Обидете се тоа да го правите еден до два месеци и веднаш ќе ја почувствувате разликата.    ...
14. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
...  Конформизам Конформизмот е потребата да бидеме во склад со нешто или потребата да се вклопиме. Индивидуите ги менуваат своите мисли, чувства, однесување и навики со цел да се конформираат, да припаѓаат ...
...    Неуспехот да се постигне одреден посакуван резултат се појавува заради неисполнување на сите три предуслови. Исто така, мора да се нагласи дека, дадената награда не само што го менува однесувањето, ...
... напори на зближувачот да се постигне поголема блискост, во еден момент може целосно да прекине да го прави тоа и нагло да се повлече прекинувајќи ја врската. Во ваква ситуација, обично улогите се сменуваат, ...
Зигмунд Фројд, творецот на психоанализата е без сомнение еден од најспоменуваните и највлијателните луѓе на 20-тиот век. Кои се основните контури на психодинамската психологија која тој ја застапува?  ...
Акутниот психолошки стрес, кој е познат по тоа што ви го зголемува ризикот од физички и ментални болести, може тоа да го направи преку менување на гените.   Во неодамна направената студија, ...
... стресни ситуации,“ - вели Хенсон и објаснува дека ова треба понатаму да се испитува. „Ако разбереме како се менуваат овие предели ќе можеме да добиеме претстава за тоа дали станува збор за заостанат развој ...
Ако му горат панталоните или му расте носот. Не, тоа не се единствените знаци дека некој ве лаже. Еве пет знаци кои предупредуваат на лага. Нечие однесување или тон на глас значително се менува ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.