RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
КАРАКТЕР, ШТО Е ТОА?
Среда, 23 Март 2011
Слика
ФАТАЛНО УНАПРЕДУВАЊЕ
Петок, 24 Декември 2010
Слика
СРЕДНО, АХ СРЕДНО...
Недела, 23 Јануари 2011
Слика
ТЕРОРИСТИТЕ НЕ СЕ ЛОШИ ЛУЃЕ
Среда, 10 Август 2011
Слика
МАСАЖА КАКО ЛЕК
Вторник, 26 Април 2011
Слика
ВНИМАВАЈТЕ НА ЖЕНИТЕ
Четврток, 25 Ноември 2010
Слика
ПОДОБРЕТЕ ЈА КОНЦЕНТРАЦИЈАТА
Недела, 30 Октомври 2011
Слика
10 ГРЕШКИ ВО ЉУБОВНАТА ВРСКА
Четврток, 29 Септември 2011

'Крикот' е секогаш само тоа - бука, а не музика.

Карл Густав Јунг


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови нивните

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... и зрелиот начин на комуникација. Пасивните комуникатори се однесуваат како нивните потреби воопшто да не се важни. Да можат би се напикале во глувчја дупка, се чувствуваат мали и понизни и би направиле ...
... жалење или срам, па повторно на нивните плеќи се спушта она темно чувство кое го носи со себе депресијата, небаре е вреќа со цемент која ги влече надолу. Излезот го бараат повторно со влез во кругот кој ...
... методи за манипулација на измамниците. Тие креираат една мрежа од лаги која е толку слоевита што практично ви ја извитоперува реалноста и потоа лесно паѓате како жртва на нивните манипулации. Единствен ...
4. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... Опкружете се единствено со оптимистички личности кои ве полнат со емотивна енергија и се способни за здрави емоционални релации. Треба да знаете дека нивните проблеми не се и ваши. Едноставно, не ...
... ги проценуваат нивните способности во текот на нивниот развој на училиште и лесно може да предизвика проблеми со самодовербата кои стануваат уште посериозни во текот на пубертетот.   Бидејќи истражувањето ...
6. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... е психолошки принцип кој вели дека при нашата перцепција на другите може да си создадеме своевиден ореол кој ќе зрачи над нивните глави и кој честопати може да не залаже. Со други зборови, во најчест случај, ...
Некои луѓе многу поинтензивно го доживуваат светот околу себе, нешто што ги прави различни и интересни. Кои се нивните карактеристики?   Пред да ги наведеме карактеристиките на овие луѓе, би ...
... тоа обично не го кажуваат со зборови туку со нивните „дела“, односно преку нивното однесување. Несложувањето и пасивната несоработка најчесто ќе бидат маскирани како заборавност. Како што веќе споменавме, ...
9. ПРОЗОРЕЦ КОН ИНТИМАТА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... би изреагирала во таква ситуација. За време на задачата, нивните мозоци биле скенирани преку функционална магнетна резонанса (fMRI), која ја мери мозочната активност преку детекција на промените во крвотокот. ...
10. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... хормони и хемикалии во човечкото тело. Уште повеќе, докажано е дека луѓето покажуваат сочувствителни реакции во нивните тела кога гледаат, слушаат или си замислуваат вакви искуства. Нивото на половиот ...
11. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
... мозочната активност кај предвреме родените бебиња да детектираат почеток на напади кои може да доведат до епилепсија или други проблеми во развојот на мозокот. Нивните уреди веќе почнуваат со комерцијална ...
... кој стана познат по неговите испитување на поврзаноста помеѓу бебињата и нивните родители, и Колин Муреј-Паркс кој напишал многу за процесот на тагата. Тие заедно ги идентификуваа четирите фази на тагата ...
... автомобили снимајќи ја работата на нивните мозоци преку методите на невровизуелизација. Во моментот пред да бидат запрашани да донесат одлука во однос на она што им се прикажувало, на испитаниците им ...
... го посакувате преку поглед е универзален. Кога разговарате лице в лице, доколку сакате да соопштите дека таа или тој ве привлекува, треба да гледате директно во нивните очи, а не некаде наоколу, преку ...
... луѓе се со тенденција да го гледаат и доживуваат светот пред се преку нивните емоции. Некои тоа го прават дури и тогаш кога не можат да им дадат точно име своите емоции или да ги идентификуваат точните ...
16. ПРЕДНОСТИ НА ЕМПАТИЈАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... кон нивните идеи и размислувања. На овој начин, си овозможуваме вистинско разбирање на нивните мисли, оттргнувајќи ги така опасностите од преокупираност со давање судови што е добро а што лошо. Уште повеќе, ...
... на нивните потреби. Обично зборуваат за тоа што мислат дека им треба а изоставаат да кажат зошто. Ако сте добар слушател ќе можете да ги чуете потребите, наместо само да ги чуете барањата кои се искажуваат ...
18. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... во голема мера и со намалената толеранција за бидување сами и потребата да се имаат други луѓе покрај себе. Нивните френетични напори да го избегнат напуштањето може да вклучуваат импулсивни реакции дури ...
... и правила врз вашиот живот. Повинувањето на нивната волја е единствен начин да имате мир од нивните непрестајни барања. Контролерите се убедени во секое време дека тие се во право а вие грешите. Секој ...
Истражувачите тврдат дека можат да ги предвидат оценките на студентите преку анализа на нивните профили на социјалните мрежи.    Научниците од Универзитетот Бен-Гурион сметаат дека информациите ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.