RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ОРГАЗМОТ
Среда, 26 Септември 2012
Слика
ПОЛОТ И МОЗОКОТ
Понеделник, 30 Јануари 2012
Слика
САМОКОНТРОЛА ЗА УСПЕХ
Среда, 02 Февруари 2011
Слика
ЛУДА СУПЕРМЕСЕЧИНА
Понеделник, 02 Мај 2011
Слика
ШТО Е ТЕЛЕПАТИЈА?
Сабота, 12 Февруари 2011
Слика
КАКО ЗНАЕМЕ ДЕКА НАШЕТО ТЕЛО Е НАШЕ?
Понеделник, 03 Октомври 2011
Слика
БЕЗ БЛАГО ЗА ЕВРОПЈАНИТЕ
Среда, 22 Декември 2010
Слика
ПОТЕКЛОТО НА МОРАЛНОСТА
Среда, 18 Јануари 2012

Несреќата најдобро се дефинира како разлика помеѓу нашите таленти и нашите очекувања.

Едвард де Боно


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови против

Вкупно 47 најдени.

Страница 1 од 3
... овој феномен на проекција преку архетипите Анима и Анимус (психички слики со спротивен пол од надворешниот кои се наоѓаат во нашето несвесно) еден врз друг. Психата бара целовитост, а спојувањето на нашите ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... веќе подолг период. Организмот полека ги губи една по една способностите да се бори против стресорот и да го намалува неговиот штетен ефект затоа што адаптивната енергија веќе е речиси потрошена. Фазата ...
... секогаш кога треба да купите нешто, особено ако сумата е позначителна. Ако сте пак од спротивната страна и спаѓате во трошаџиите, можеби дури сте и компулсивен купувач, веројатно имате став дека во животот ...
Со акупунктура или со психотерапија, како и да решите да и се спротивставите на депресијата, резултатот е приближно ист. Се смета дека приближно една петтина од луѓето проаѓаат низ период на клинички ...
5. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... типот Б се сушта спротивност. Како кога ќе ставите на исто место иста количина материја и антиматерија. Тие си се антитези еден на друг, како што се различните спинови на електроните во атомот, едниот ...
... повеќе не вреди. Морате да мислите веќе и на себе.   Депривација Депривацијата е уште една од класите на емоционални манипулации со која луѓето се присилени да прават нешта против своја волја. ...
... од колегите и да го поправате неговиот став кон проблемот. Тој се спротивставува, а вие уште поупорно се трудите да ги убедите сите дека вие сте во право. Чувството што го имате е некако вон-телесно, а ...
8. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... јасни и неоспорни докази кои го тврдат спротивното. Истиот принцип го користат и политичарите во нивна корист за пред јавноста да остават впечаток на топла и пријателски настроена личност иако може и да ...
... луѓе, немаат проблем, туку напротив сакаат кога се самите со себеси. Тоа ги смирува, ги доведува во рамнотежа и тие се чувствуваат удобно во таква ситуација. Социјалните интеракции може да ги отклонат ...
... како „слатки“ и „добри“ па ретко ќе се спротивстават некому. Но, како што прогресира самиот процес, ваквата личност станува негативна, одбивна, лута и непријателски расположена.   Веројатно ви ...
Конвергентното и дивергентното размислување претставуваат два различни начини на гледање на светот.    Оној што мисли конвергентно гледа ограничен, предетерминиран број на опции. Спротивно ...
12. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... болка и страдање на друга личност. Во медицинската класификација сместен е во групата парафилии. Потеклото на зборот е изведено според Французинот Маркиз Де Сад, плоден писател на садистички новели. Спротивниот ...
13. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... - спротивставување кон се што е субјективно и имагинативно, одбивање да се бави со своите доживувања и психички живот. Човек не треба да мисли на сопствените проблеми и дилеми, тие се приватна работа на ...
14. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... на фактите.   Имено, Ејдер открил дека имуно-системот може да учи исто како и мозокот. Ова претставувало шок и било во директна спротивставеност со дотогашниот преовладувачки став во медицината, ...
15. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... љубов, сенката ќе ја изрази нашата друга страна која може да излезе дури и на површина со сосема спротивно однесување.   Таа е себство кое се базира на емоциите, и за него имаме чувство како да ...
... „Се чувствувам скршено“. Ако верувате дека се чувствувате скршено, доказите кои го тврдат спротивното нема да го променат самиот исказ и вашите чувства ќе бидат замаскирани од мислата дека сте скршени. ...
... тип на личности може да ги следи правилата, но може и да не ги следи. Се зависи од судот што ќе го донесе за конкретното правило. Бунтовник – се бори против правилата, независно дали се внатрешни или ...
... гледате себеси и потсетувајте се какви се навистина вашите личносни особини. Обично не можете да му се спротивставите на контролерот директно, а и не треба, со оглед на фактот дека овие личности може да ...
19. 5 ЛОШИ НАВИКИ ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... кои се против нашата волја, се блокираме самите себеси за да го сочуваме мирот и рационализираме дека тоа е во ред, се ставаме во позиција да акумулираме одбојност и гнев на подолг рок.   Потискањето ...
20. КОГА ЛАГИТЕ ЌЕ СТАНАТ ВИСТИНА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... откриени“, изјави Ху. Според него ова е факт кој не оди многу во прилог на борбата против криминалот, со оглед на тоа што во реалноста, обично има поголем временски интервал помеѓу моментот во кој е направено ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.