RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Разумот е како некоја јавна тајна која може да стане позната на секого во секое време; тоа е она тивко место каде што секој може да влезе преку својата мисла.

Карл Јасперс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови стравот

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
1. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... до самодоверба. Одбивањето и стравот од напуштање им се најголем проблем, па така со сите сили избегнуваат да се отворат и да ги споделат своите негативни емоции. Сето ова предизвикува постојано да се ...
2. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... сексуална релација, најмногу заради стравот од блискост до степен во кој личноста станува анксиозна во однос на сексот поврзан со емоции. Почесто се јавува кај личности од женски пол, и во основа значи ...
3. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... да варира во интензитетот. Има два типа на емоции: позитивни и негативни. Поретки се позитивните, како што е радоста, а повеќе ги има оние негативните, како што се стравот, бесот, одвратноста, тагата, ...
4. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
...    Стравот од сопствените непријателски импулси доведува до ригидна организација на личноста, стереотипно размислување, избегнување на бавење со сопствените доживувања и моралистички презир на ...
5. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... ни се лизга од раце и е тешко да го зграпчиме. Во неговата основа се стравот, драматичноста и компетитивноста. Способно е целосно да ни ги уништува врските ако не биде припитомено. Сенката си има своја ...
... синхронизација. Поточно, луѓето кои ќе ги инхалираат хемосигналите асоцирани со стравот ќе направат израз на страв и ќе покажат знаци на сензорна аквизиција, а луѓето кои ќе инхалираат хемосигнали асоцирани ...
7. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... субмисија каде што ние или ги следиме нивните барања (имплицитни или експлицитни) заради нашата слободна волја, или сме приморани во субмисија заради стравот од социјално одбивање или казна. Затоа, повинувањето ...
8. 5 ПРИЧИНИ ЗА НЕУСПЕХ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... отколку стравот од неуспех. Да речеме сте оствариле нешто спектакуларно, како на пример неверојатно богатство. Што ако тоа не ве направи среќни? Што тогаш? А што ако целото тоа богатство го изгубите? Што ...
9. ШТО Е ЕМОЦИОНАЛНО НАПУШТАЊЕ?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... може физички да се повлече или да креира оддалеченост со не зборување или пак со премногу зборување. Било кој од начините ја остава другата личност со чувство на осаменост и напуштеност. Стравот од интимност ...
... наодите може да бидат вистински пробив во истражувањата за меморијата и стравот. Кога личноста учи нешто, се креира трајна меморија потпомогната од процес на консолидација, која се базира на формација ...
11. КАКО ДА СЕ МОТИВИРАТЕ СЕБЕСИ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... спиење, ниската самопочит, стравот од неуспех и редица други. Понекогаш она што треба да го направиме едноставно не ни е интересно.   Е сега, ако слабата мотивација ви се провлекува низ подолг ...
... ја чувствува како итна да најде партнер или стравот од осаменост може да резултираат во погрешен избор. Ова може да предизвика големи проблеми, затоа што интимноста нема да трае долго или пак ќе се појават ...
... произлегува од ова соочување е, стравот. Тој е емоција која е редовен придружник на состојбите на одделеност и оттуѓеност. На некој начин тоа е спротивниот пол на чувството на единство на свеста. Стравот ...
14. ПОЛОТ И МОЗОКОТ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... и нивното влијание врз менталните болести кај жените. Заклучокот беше дека стравот од сексизам предизвикал пристрасност при посочување на половите разлики и притоа се намалува квалитетот на самата дискусија ...
... на амигдалата, која има добро позната улога кај стравот и други емоции, но и кај учењето и меморијата. Лекарствата кои ги блокираат овие рецептори се покажало дека блокираат создавање на страшни спомени ...
16. НЕ ЛАЖИ, МИРИСАМ ШТО ЧУВСТВУВАШ
(СТАТИИ/СЕНЗОПСИХА)
... погодат за каква емоција се работи паднал на помалку од педесет проценти. Некои битни разлики околу тоа дали поуспешно ја погодувале некоја емоција од друга, немало. Слични биле резултатите и за стравот ...
... на стравот. Додека се случува ова важен е фокусот и градењето на самодоверба. Не оставајќи ја целта да се замагли и извлекувајќи го најдоброто од вештините и капацитетите е она што е потребно во тензичните ...
... реакции. Од друга страна, песимизмот, замерувањето, лутината и стравот докажано влијаат негативно врз човечкиот организам. Како мислите влијаат врз телото? Иако принципот врз кој мислите влијаат ...
19. КАКО ДА ГИ НАДМИНЕТЕ ФОБИИТЕ?
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
Стравот е важна базична човечка емоција која не алармира за некоја опасност... Во нормални ситуации, воспоставуваме повторно контрола после одреден период откако стравот е активиран, но кога стравот ...
... што ги мотивира. Стравот како мотиватор Во овие тешки економски времиња, кога сè потешко е да се најде работа, а ништо полесно не е ни задржувањето на истата, луѓето се заплашени од сопствените неуспеси, ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.