RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ШТЕТНИ АНТИДЕПРЕСИВИ
Вторник, 26 Април 2011
Слика
УБАВИ, А ДИСКРИМИНИРАНИ
Четврток, 24 Февруари 2011
Слика
ПРЕПОЗНАВАЊЕ ЛИЦА
Вторник, 22 Февруари 2011
Слика
ОСНОВНИ ОДБРАНБЕНИ МЕХАНИЗМИ
Четврток, 24 Ноември 2011
Слика
МАШКИ ИЛИ ЖЕНСКИ СТРЕС?
Среда, 10 Ноември 2010
Слика
ОПЛОДУВАЧКИ ПРОГЕСТЕРОН
Петок, 25 Март 2011
Слика
КОЛКУ ЈАЗИЦИ ЗНАЕТЕ?
Четврток, 02 Декември 2010
Слика
СВЕСНИ БЕБИЊА
Понеделник, 18 Јули 2011

„ Незрелата љубов вели: 'Те сакам затоа што ми требаш';

Зрелата љубов вели: 'Ми требаш затоа што те сакам'. “

Ерих Фром


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови стрес

Вкупно 48 најдени.

Страница 1 од 3
1. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
Стресот, за жал, стана дел од секојдневието во животот на модерниот човек, но како всушност нашиот организам реагира кога ќе биде подложен на стрес?   Во 1936 година Унгарскиот ендокринолог ...
2. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... подложени на голем стрес што е извор на голем број соматски и психосоматски болести. Многу често кај типот Д страда срцето така што дури до 50 проценти од сите пациенти со срцеви заболувања се смета дека ...
3. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
На планетава постојат суштества кои имаат не 1, не 2, туку 3 мозоци. Се работи за некои чудни животни или вонземјани? Ниту за едното ниту за другото. Тоа сме ние, луѓето. Во шеесеттите години од ...
... на своевиден начин и навистина е. Во однос на неврохемијата на чувството што го добивате, вашиот мозок како да е „издрогиран“.   Улогата на кортизолот Во ситуации кога сме под силен стрес, како ...
... себе, или да се обидат да бидат „нормални“ или социјабилни, состојба која ги води кон преголема стимулација односно стрес. Бргу гледаат во длабочината на луѓето, па обично првата работа што мораат да ја ...
6. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... млечна киселина која исто така се доживува задоволувачки. Хемикалиите кои се лачат во мозокот, како што се серотонинот и мелатонинот, може да бидат под влијание на емоционалното и стресно искуство. Ефектите ...
Негативните или т.н. токсични емоции, како лутината, гневот и стресот во општа смисла, може да имаат деструктивен ефект не само врз менталното туку и врз физичкото здравје.   Голем број лекари, ...
8. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... реакции.   Влијанието на хормоните кои се излачуваат при стресот е уште еден начин кој ни ја посочува поврзаноста меѓу емоциите и имуно-системот. Катехоламините (епинефринот и норепинефринот, ...
9. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... секогаш кога ќе ве фати неподготвени, кога не сте наспани или сте гладни, кога сте под стрес или се чувствувате исфрустрирано и беспомошно. Во вакви ситуации, може да избувне од вас и преку неконтролирана ...
10. ПСИХОЛОГИЈА НА ПРОСТУВАЊЕТО
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... цикличниот стрес, понекогаш врските стануваат и посилни и се воспоставува поголема емоционална блискост. Но, треба да сте свесни дека со простувањето се откажувате од позицијата на моќ како жртва. Тоа ...
11. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... физички или вербални пресметки). Повремени параноидни мисли поврзани со стресна состојба или појава на јаки дисоцијативни симптоми.   Како всушност и со сите нарушувања на личноста, личноста ...
... може да изгледа импресивно, според една нова студија, во колку повеќе социјални кругови онлајн сте вклучени, толку поголема е веројатноста социјалните медиуми да ви бидат извор на стрес. Бизнис Училиштето ...
13. СТРЕСОТ И САМОДОВЕРБАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
Еден од најдобрите начини да се справите со стресот е да стекнете поголема самодоверба.   Сите ние познаваме некој кој постојано доцни, а притоа не се возбудува многу околу тоа. Сосема спротивно, ...
... личност не може да го поднесе стресот и се вклучува во состојба на „борба или бегство“.   Покрај ова, ако сте еден од оние родители кои користат казни, особено физички тип на казнување за да си ...
15. ШТО Е ЕМОЦИОНАЛНО НАПУШТАЊЕ?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... може да лежат во: Намерно ускратување на комуникацијата или блискоста Надворешни стресори, вклучувајќи ги обврските на родителството Болест Спротивставени работни обврски Недостиг од заеднички ...
... расположението и да го смири вашиот нервен систем. Истражувањата покажале дека шумската средина обезбедува состојба на пониско ниво на кортизол (хормон на стресот), понизок пулс, понизок крвен притисок, ...
Во динамиката на една врска, обично едниот игра улога на зближувач а другиот е оддалечувач. Која улога ја играте вие?   Овие улоги вообичаено се појавуваат во состојба на стрес, и се јавуваат ...
... на работите во позитивна насока за таа цел. Тесна долна облека, долготрајни периоди на седење, лаптоп на колената, алкохол, дрога, стрес, лош начин на исхрана и многу други познати и непознати фактори ...
19. 10 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ОРГАЗМОТ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... и елиминација на ефектите од стресот.   7. Предвремена ејакулација Проблем со предвремена ејакулација има секој трет маж. Проблемите може да ги надминете сами со помош на релаксациони техники ...
20. IQ И EQ ТИПОВИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... на чувства заради кои потоа жалат). Добро поднесуваат стрес. Нивната социјална инвентивност им овозможува лесно да запознаат нови луѓе, доволно се во согласност со своето битие, па поради тоа се спонтани, ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.