RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ЖЕНИТЕ ПРАВАТ РАЗЛИКА!!!
Среда, 28 Септември 2011
Слика
КАКО ТРГУВААТ ЛУЃЕТО И ЖИВОТНИТЕ
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
БРАКОТ И СРЕЌАТА
Понеделник, 11 Јуни 2012
Слика
5 ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНА ВРСКА
Понеделник, 02 Мај 2011
Слика
СИНДРОМ НА СКРШЕНО СРЦЕ
Четврток, 01 Декември 2011
Слика
СЕКС И ЧОКОЛАДО ЗА ПОДОБРА МЕМОРИЈА
Понеделник, 01 Ноември 2010

„Ако некоја потреба ви остане незадоволена, не се запрепастувајте многу. Таа појава ја викаме живот.“

Ана Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови терапија

Вкупно 49 најдени.

Страница 1 од 3
Со акупунктура или со психотерапија, како и да решите да и се спротивставите на депресијата, резултатот е приближно ист. Се смета дека приближно една петтина од луѓето проаѓаат низ период на клинички ...
Речиси и да нема некој кој ќе се пофали дека нема проблеми во комуникацијата со другите луѓе.   Малкумина се тие што се вистински мајстори во комуникацијата. Неретко ни се случува да не го кажеме ...
... физички симптоми скриената депресија може да ја дијагностицираат и како хипохондрија.   Проблемот на дијагностицирање всушност го наметнува и проблемот на терапија за оваа болест на умот. Честопати ...
4. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... дискусијата. Стравот и лутината се чести придружници во ваквите дискусии дури и ако се разгледуваат најочигледните проблеми. Единствената мотивација да продолжат со терапија им е болката која ја чувствуваат ...
5. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... проблеми со нивните родители и нешта од нивното минато кои треба да се разрешат, тогаш тоа може да се надмине преку психотерапија. Кога ќе се соочат со своите проблеми и своите емоции стануваат свесни ...
6. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... на Терапија. Јунговата терапија на индивидуација земала се поголем замав откако раскрстил со Фројд заради неговото преусилено форсирање на либидото како универзален експлинаторен принцип. Најпрвин со ...
7. АРХЕТИПИТЕ НА ЈУНГ И ТАРОТОТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... ги репрезентираат архетипите и можат многу да помогнат за разјаснување на проблемот што се дискутира. Па така, кога следниот пат одите на терапија ако вашиот терапевт ви извади Тарот карти, немојте да ...
... оди на терапија. Но ако тоа не е опција во вашиот случај, тогаш најотворено треба да го изразите своето незадоволство секогаш кога ќе забележите вакво однесување. Обично, кога личноста гледа дека сте свесни ...
9. ДЛАБИНСКА ПСИХОЛОГИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... ум, а терапијата која ја користи длабинската психологија се служи со средствата на психоанализата.   Длабинската психологија може да ја опишеме и како процес на продирање во длабочините на умот ...
10. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... обучен да ја направи диференцијалната дијагноза. Затоа, доколку се сомневате дека го имате ова нарушување, консултирајте се со професионалци кои ќе го спроведат тестирањето и дијагностицирањето. Терапијата ...
Постојат многу луѓе кои се обидуваат и контролираат други личности преку начинот на кој ги третираат. Ова редовно вклучува манипулација, закани и дискриминација.   Контролата може да се јави ...
Гневот е силна емоција која ја засилува анксиозноста, стои на патот на успешна терапија и може да доведе до сериозни здравствени последици. Соња Дешен од Универзитетот Конкордија подготвувајќи го ...
Терапијата со музика може да биде корисна за пациентите пред, за време и по хируршкиот зафат, намалувајќи ја болката и времето на опоравување.       Една нова студија на Универзитетот ...
... е од витално значење за невронските функции. Искористените генетски модифицирани глувци покажуваат поразлични бихејвиорални фенотипи од кои некои се познати цели на фармаколошката терапија за биполарност. ...
15. ШТО Е ЕМОЦИОНАЛНО НАПУШТАЊЕ?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... терапија за двојки која може да ги зближи партнерите преку развој на блискост, оздравување од чувството на напуштеност, како и промена на сопственото однесување.      ...
... терапија, процедура...), дури и кога се работи за целосно инертен третман (неактивен или лажен). Важно е да се напомене дека негативниот ефект кој се појавува кога ќе се земе некоја активна супстанција, ...
... Терапија и Истражување.   „Без оглед дали учесниците се препуштиле понатаму на дистракција или на размислување за темата, оние кои одговориле на индуцираното предизвикување на негативно расположение ...
... на семејството. Ова може да вклучува разговарање со пријател од доверба, приклучување кон група за поддршка или барање на терапија ако ситуацијата зазела сериозен тек.   Исто така, треба да се ...
Мозоците на анксиозните девојки работат многу понапорно отколку оние на момчињата.   Ова откритие на Државниот Универзитет во Мичиген може да помогне при идентификација на третман за анксиозните ...
... со терапевтот во врска со својата депресија или анксиозност, што ќе рече дека личната одлука да се оди на терапија е витален фактор за утврдување на дијагноза“, рече Карен Мелроуз од Универзитетот во Варвик. ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.