RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
КАРАКТЕР, ШТО Е ТОА?
Среда, 23 Март 2011
Слика
ВОЈНИЧКО РОБОТСКА ЉУБОВ
Понеделник, 29 Ноември 2010
Слика
УЧИТЕЛКА РОБОТ
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
МИСЛИ И НЕВРОНИ
Понеделник, 21 Февруари 2011
Слика
ТРЕНИНГ ЗА УСПЕШНА ВРСКА
Четврток, 15 Септември 2011

„Цивилизацијата започна кога за прв пат некој гневен човек фрли збор наместо камен“

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови успех

Вкупно 49 најдени.

Страница 1 од 3
... следеле децата и до возрасно доба при што утврдиле дека оние деца кои успевале да ја одложат гратификацијата во експериментот, подоцна во животот имале поголем успех во однос на парите за разлика од децата ...
2. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... за успех на пазарот на труд.  Слична појава се случува и на романтичните средби каде луѓето избираат личност која ја сметаат за попривлечна од себеси. Жените избираат повисоки, попривлечни и попаметни ...
Мотивацијата е поважна од интелигенцијата кога се работи за успехот во училиште.   Здружената студија на Минхенскиот и Универзитетот во Билефелд покажува дека мотивацијата и навиките во учењето ...
Врските од средно може да бидат и благослов и пречка за вашата среќа.   Секој имал некаква врска во средно. Некои, останале и понатаму заедно. Сигурно и вие имате познаници или пријатели кои ...
5. СТРЕСОТ И САМОДОВЕРБАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... надвор од вашиот речник. 2. Визуелизирајте го она што сакате да го постигнете и кое за вас значи успех. Кога се одмарате или кога сакате да се ставите во релаксирана состојба во која си предизвикувате ...
6. 5 ПРИЧИНИ ЗА НЕУСПЕХ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
Зошто на некои луѓе не им е проблем да си ги остварат целите додека други доживуваат неуспех?   Успешните луѓе успеваат да пренебрегнат 5 пречки кои во најголем дел од случаите значат неуспех. ...
...    Неуспехот да се постигне одреден посакуван резултат се појавува заради неисполнување на сите три предуслови. Исто така, мора да се нагласи дека, дадената награда не само што го менува однесувањето, ...
... интелектуално развиени“, објаснува Леви. Раниот успех во училиштето честопати е наградуван со доделување на лидерски улоги и зголемена можност за додатни бенефиции во образовниот процес кои водат кон ...
... целосно повлекување кога тие напори ќе завршат без успех. Се означуваат себеси со негативни етикети од типот „премногу зависен“ или „со преголеми барања“ во нивната врска. Го критикуваат својот партнер ...
Инволвираноста на родителите е многу поважна за успехот на училиште отколку самото училиште.   Ова го покажале најновите истражувања на професорот по социологија Др. Тоби Парсел од Државниот ...
... овозможува подобар успех во борбата за опстанок на најдобрите. Логично е зошто подобрата сперма е поприкладна за репродукција а со тоа и опстанок на видовите. Како и да е, работите не се толку кристално ...
12. КАКО ДА СЕ МОТИВИРАТЕ СЕБЕСИ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... спиење, ниската самопочит, стравот од неуспех и редица други. Понекогаш она што треба да го направиме едноставно не ни е интересно.   Е сега, ако слабата мотивација ви се провлекува низ подолг ...
13. МНОГУ ПЛАНИРАЊЕ НЕ Е НА АРНО
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... на одреден конкретен план за една цел го прави успехот доста извесен. Како и да е, повеќето од нас, жонглираат со повеќе цели во нашиот живот, или работи, и справувањето со така полн распоред е тешко. ...
14. СЕКСУАЛНА ЗАВИСНОСТ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... успех, интелигенција, физичка привлечност, или постојната интимна врска или брак. Слично на критериумите за другите нарушувања на зависност, сексуалната зависност ја карактеризираат: Немање контрола ...
... Компулсивното Нарушување на Личноста. Накратко, перфекционизмот се справува со состојба на умот која значи се или ништо, во која неуспехот е секогаш целосен и фатален, никогаш лесен, никогаш делумен ...
Дали вашиот професионален успех зависи од луѓето кои ги познавате или од талентот што го поседувате?   Конвенционалната бизнис „мудрост" вели дека во тој свет вашиот успех зависи од тоа кои ...
... се „активно" мотивирани да си ги сменат лошите навики, може не само да си го поплочуваат патот кон неуспех во тоа туку и да се однесуваат импулсивно. Додека оние кои употребуваат „неактивни" зборови, како ...
... да прифатат совет од страна. Проценките на паровите најпрво имале незначително поголем успех во однос на оние на индивидуалците. Но, по направената ревизија, таа разлика всушност исчезнала. Дури и комбинираната ...
... Американските избори за демократски кандидат, бокс офис успехот на разни филмови, победникот на Американски Идол, движењето на Доу Џонс индексот на берзата, победникот на финалето на фудбалскиот (американски ...
... Тома. „Дури некои ќе имаа поголем успех ако фрлаа паричка. Тие едноставно обрнуваа внимание на погрешни нешта." Околу 80% од оние 78 профили кои учествувале во студијата, која била подржана од Националната ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.