RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 

ПОПУЛАРНО ВО БИОПСИХА

Слика
ОПЛОДУВАЧКИ ПРОГЕСТЕРОН
Петок, 25 Март 2011
Слика
СИНДРОМ НА СКРШЕНО СРЦЕ
Четврток, 01 Декември 2011
Слика
ВЕЖБАЊЕ ПРОТИВ НЕРВОЗА
Петок, 08 Април 2011
Слика
ВАЛКАНИ И НЕМОРАЛНИ МИСЛИ
Петок, 02 Декември 2011
Слика
ТЕТА МОЗОЧНИ БРАНОВИ
Среда, 14 Декември 2011
Слика
ПОВРЗЕТЕ СЕ СО ВАШАТА МАЧКА
Четврток, 23 Декември 2010
Слика
ТЕРАПИЈА СО МИЛЕНИЧИЊА
Вторник, 13 Септември 2011
Слика
СЕ ЗА КУЧИЊАТА
Понеделник, 29 Ноември 2010
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ТИПОВИ КАРАКТЕРИ
Среда, 30 Март 2011
Слика
БЕЗ СЕКС, МОЛАМ
Сабота, 29 Јануари 2011
Слика
ШТО ВЕЛИ ВАШАТА ФРИЗУРА ЗА ВАС?
Среда, 19 Октомври 2011
Слика
ШТЕТНИ АНТИДЕПРЕСИВИ
Вторник, 26 Април 2011
Слика
СРЕЌНИ ПО НАВИКА
Сабота, 01 Октомври 2011
Слика
БОЛНИ НА ПОЛНА МЕСЕЧИНА
Петок, 08 Април 2011
Слика
ЧЕТВРТВЕКОВНА КРИЗА?!
Петок, 19 Август 2011

Единствените нормални луѓе се оние кои што не сте ги запознале добро.

Алфред АдлерИСТИ ГЕНИ, РАЗЛИЧНИ КАРАКТЕРИ PDF Печати Е-пошта
(0 гласови, просечно 0 од можни 5)
прочитано 3219 пати
Четврток, 10 Март 2011 23:01

Ако имате браќа или сестри, споделувате заеднички гени, но не и карактери.

братче и сестра

Студии извршени врз карактерите на браќа и сестри покажуваат дека во 80 проценти од случаите, дури и кај луѓе кои имаат исти родители, пораснале во исти услови и на иста локација, браќата и сестрите имаат различен карактер. И покрај големиот број на студии на тема воспитување, дури во осумдесетите години од минатиот век биле споредени карактерите на браќа и сестри.

брат и сестра

Научниците сè уште не можат да се согласат зошто две деца со ДНК од истите двајца луѓе можат да пораснат во луѓе со, понекогаш, целосно спротивни карактери.

спротивни карактери

Постојат голем број на теории но најзастапена е теоријата на дивергенција - свесно или несвесно, децата ќе се одвојат од браќата и сестрите за да немаат директна конкуренција за вниманието на своите родители. Но, причина за овој феномен може да биде и малата разлика во комбинацијата на гени која создава мозоци кои различно го гледаат светот.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.